16 Januari 2011

TITISAN TINTA DARI SEORANG PENDIDIK

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua terutamanya pembaca setia blog Cikgu Zul ini,


Sejak bulan November 2010 hingga kini, Cikgu Zul hanya memenuhi intpati blog ini dengan rencana-rencana yang dipetik dari akhbar-akhbar tempatan sahaja. Hal ini demikian kerana Cikgu Zul sibuk dengan pelbagai urusan kerja yang perlu diselesaikan di samping urusan sendiri yang tidak pernah ada titik noktahnya. Insyallah, mulai esok, pengisian intipati blog ini akan kembali seperti biasa. 

Adik-adik pelajar yang bakal menduduki STPM 2011 pasti sedang memasang angan untuk mendapat keputusan yang cemerlang dalam STPM yang bakal diduduki pada bulan November nanti. Cikgu Zul berharap adik-adik sekalian, mulakan usaha dari sekarang kerana semakin awal anda memasang strategi makin kukuh keyakinan anda untuk merangkul jaya. Jika hendak mendapat keputusan 4 atau mencatat sejarah sebagai pelajar paling cemerlang dalam STPM 2011 di Malaysia, adik-adik sekalian kenalah berusaha. Semua ini bukan mustahil untuk dicapai andai ada usaha yang berterusan.

Sebagai pembangkit semangat dan menyemarakkan keinsafan dihati dan dijiwa, hayatilah bait-bait lagi berjudul "Awan Nano" nyanyian Hafiz AF7 ini. 


Sekian.
Cikgu Zulkarnain Farihin
SMK Sacred Heart
Sibu, Sarawak

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...