17 Oktober 2010

PENDAPAT TOKOH YANG BOLEH DIGUNAKAN UNTUK MENGINDAHKAN LAGI PENULISAN KARANGAN

KOLEKSI UCAPAN
TUN DR MAHATHIR MOHAMMAD


Pengalaman kita dan juga pengalaman negara-negara lain telah membuktikan betapa padahnya jika isu-isu perkauman, keagamaan dan sebagainya tidak diawasi dan dibendung sebaik-baiknya.

MAJLIS SAMBUTAN ULANGTAHUN KE-15 RUKUN TETANGGATanggungjawab untuk memelihara dan mengekalkan perpaduan bukanlah tanggungjawab Kerajaan atau pihak- pihak tertentu sahaja. Malah setiap daripada kita tidak terkecuali daripada tugas dan tanggungjawab ini.

MAJLIS MEGA PERPADUAN 2002
Kita dan negara kita sungguh bertuah. Dalam keadaan dunia yang tidak menentu dan dilanda dengan pelbagai masalah dan krisis, Malaysia terus aman dan membangun dengan pesat dan rakyat pula dapat mengecapi pelbagai nikmat tanpa gangguan.PERUTUSAN TAHUN BARU 2003Ilmu pengetahuan tanpa nilai-nilai yang mulia belum tentu dapat melahirkan masyarakat yang baik dan berjaya. Nilai-nilai yang mulia tanpa ilmu pengetahuan juga tidak akan melahirkan masyarakat yang berjaya.MAJLIS KONVENSYEN PERDANA PENDIDIKAN KEBANGSAAN 2001
Sekiranyakita sanggup menghadapi risiko dan bersikap berani, tidak ada sebab mengapakita tidak boleh berjaya.

PERHIMPUNAN AGUNG MIC KE-42, 1995Prestasi dan kecemerlangan dalam bidang sukan kerap kali diiringi dengan tahap kemajuan sesuatu masyarakat. Bagi masyarakat di negara maju, lazimnya pencapaian mereka dalam sukan adalah tinggi dan begitulah sebaliknya. Jelaslah secara langsung kemajuan sukan sedikit sebanyak mencerminkan kemajuan sosio-ekonomi sesebuah negara.MAJLIS PERASMIAN KOMPLEK SUKAN NEGARA 1998
Wawasan 2020 menyediakan landasan dan matlamat yang amat penting bagi menentukan nasib negara kita di masa depan. Maju mundurnya negara serta kedudukan martabat bangsa kita bergantung kepada keupayaan kita merealisasikan wawasan ini dan membudayakan nilai-nilai yang secocok dengan pegangan dan maruah kita sebagai sebuah negara yang merdeka dan berdaulat.MAJLIS ANUGERAH KUALITI PERDANA MENTERI DAN SIMPOSIUM KEBANGSAAN MS ISO 9000, 1997Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...