02 November 2010

HASIL KARYA TERCIPTA CIKGU ZUL

KOLEKSI KARANGAN BAHASA MALAYSIA STPM

Buku yang Cikgu Zul hasilkan ini semuanya mengandungi 100 tajuk karangan berdasarkan isu-isu penting yang dijangka boleh dikeluarkan dalam STPM. Setiap karangan yang ditulis dalam buku ini adalah selaras dengan format penulisan karangan di peringkat STPM. Jumlah perkataan bagi setiap karangan ialah 700 patah perkataan sahaja. Cikgu Zul hasilkan buku ini untuk memudahkan pelajar-pelajar Cikgu Zul memahami teknik-teknik penulisan yang menepati skema pemerkahan Bahasa Malaysia Kertas 2 STPM. 


KOLEKSI ANALISIS KESALAHAN BAHASA

Buku ini menghimpunkan lebih kurang 200 kesalahan bahasa yang lengkap dengan pembetulan dan sebab-sebab kesalahan untuk memudahkan para pelajar menjawab Bahagian D Bahasa Malaysia Kertas 2 STPM. Edisi percubaan telah digunakan di sekolah Cikgu Zul sendiri dan nampaknya amat berkesan. Pelajar-pelajar Cikgu Zul boleh menjawab Bahagian D dengan baik. 


Buat masa ini Cikgu Zul hanya cetak sendiri buku-buku ini. Jadi tidak terdapat di kedai-kedai buku di luar.


2 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

cikgu,buku-buku ni dah ada kat pasaran??

PRINCE ZULKARNAIN FARIHIN AL IVANI berkata...

Setakat ini hanya untuk kegunaan dalaman di sekolah saya sahaja. Ada usaha untuk menerbitkan bagi tujuan pasaran tetapi dalam perancangan. Lagipun, tahun 2012 sistem modular akan bermula dan sukatan pelajaran pun ada sedikit perubahan. Mungkin tergendala lagilah. Harap maklum. Terima kasih kerana berminat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...